Slider

Specialismen

In onze praktijk kunnen patiënten terecht voor specialistische mondzorg. Iedereen heeft zijn eigen glimlach, die zo kenmerkend is voor zichzelf. Het is de bedoeling dat deze glimlach perfect past bij de rest van het gezicht en het karakter van deze persoon. De tanden die dan zichtbaar zijn, bepalen dit beeld grotendeels. Zo kunnen de vorm en de kleur van de tanden de hele lach beïnvloeden als ook de ondersteuning van de lippen en de wangen.

Esthetische tandheelkunde

Implantologie

Implantologie is het plaatsen van kunstwortels in de kaak. Implantaten dienen als een nieuw en stevig fundament voor een kroon, een brug of een klikprothese (kunstgebit). Implantaten zijn zowel uiterlijk als functioneel geweldige vervangers van de eigen tanden en kiezen. Implantaten zijn gemaakt van titanium en hebben de vorm van een schroef. Het implantaat vervangt de tand of kies en dient als een fundament voor een kroon, een brug of een klikprothese.

Het voordeel van een prothese is dat uw kunstgebit echt goed vastzit en uw kaakbot niet meer slinkt doordat de belasting van het kaakbot net als bij uw eigen tanden en kiezen belast wordt. U heeft daarom geen last en pijn van zogenaamde drukplekken, iets wat vaak voorkomt bij het ‘oude’ kunstgebit. De bovenprothese heeft nauwelijks een bedekt gehemelte, waardoor eten en praten comfortabel is.

Behandeling

Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. Vervolgens groeit het kaakbot vast aan het implantaat. Daarna kan er op het implantaat een prothese worden vastgeklikt of een kroon dan wel brug op worden geplaatst. Het traject van implanteren is zeer individueel en kan enige maanden in beslag nemen. Het implantaat moet eerst goed vastgroeien (‘inhelen’) in het kaakbot. Daarna moet er een precies passende brug, kroon of prothese op worden gemaakt.

Titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het niet afstoot, waardoor het kaakbot er direct tegenaan kan groeien. Dit proces wordt osseointegratie genoemd. Tegenwoordig helen de implantaten in 95% van de gevallen succesvol in. Voor patiënten die een bothersteloperatie hebben ondergaan, roken of diabetes hebben, liggen deze percentages wat lager.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal te plaatsen implantaten, de voorziening die gemaakt gaat worden (een kroon, een brug of prothese), de daarbij behorende tandtechnische werkzaamheden. Sommige behandelingen, zoals klikprotheses of implantaten kunnen door de tandarts-implantoloog worden ingediend bij uw zorgverzekering. Gaan zij akkoord, dan wordt de prothese vergoed minus een eigen bijdrage. Na het Intake-consult krijgt u van ons een kostenberaming mee. In uw polisvoorwaarden staat vermeld welke voorwaarden uw verzekeraar stelt om voor vergoeding in aanmerking te komen. Daarnaast legt de tandarts uit wat u kunt verwachten van uw zorgverzekering.

Onzichtbare beugels

Bij Tandheelkundig Centrum Amsterdam Noord is er de mogelijkheid om op nagenoeg onzichtbare wijze rechtere tanden te krijgen. De onzichtbare beugel is doorzichtig, waardoor het niet opvalt dat u een beugel draagt. Door deze innovatie kunt u een mooi en recht gebit krijgen zonder maandenlang met een opvallende beugel rond te lopen.

Onzichtbare beugels

Bij Tandheelkundig Centrum Amsterdam Noord is er de mogelijkheid om op nagenoeg onzichtbare wijze rechtere tanden te krijgen. De onzichtbare beugel is doorzichtig, waardoor het niet opvalt dat u een beugel draagt. Door deze innovatie kunt u een mooi en recht gebit krijgen zonder maandenlang met een opvallende beugel rond te lopen.